Henkilökunta

Pekka Huttu-Hiltunen

Kansanmusiikin tutkija MuT Pekka Huttu-Hiltunen (s. 1954) työskentelee Runolaulu-Akatemian johtajana. Hänen väitöskirjansa Länsivienalainen runolaulu 1900-luvulla on musiikkiantropoginen tutkimus kuuden runolaulajan laulutyylistä ja runolaulun kulttuurisesta merkityksestä. Huttu-Hiltunen on työskennellyt pitkään musiikinopettajana ja musiikkiopiston rehtorina Kuhmossa. Varsinaisen ammattinsa ohella hän on myös esiintynyt laulajana 1960-luvulta lähtien.

CV: Pekka Huttu-Hiltunen


Tutkijamuusikot aiemmissa hankkeissa

Maari Kallberg

Maari Kallberg (s.1970) on Vienan Karjalan joikuperinteeseen erikoistunut muusikko-tutkija. Kallberg on toiminut laaja-alaisesti kansanmusiikin kentällä muusikkona, tutkijana ja opettajana. Suomalais-ugrilaisten kansojen musiikkeihin sekä uuteen äänitaiteeseen erikoistuneessa MeNaiset-lauluyhtyeessä hän on laulanut sen perustamisesta lähtien.

Kallberg valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2007. Tutkinto Laulumatkoja Vienan Karjalaan koostui viiden konsertin sarjasta, kirjallisesta työstä sekä CD-levystä. Tutkinnon lähtökohtana oli suomalaisen kansanmusiikintutkijan A. O. Väisäsen kesällä 1915 Vienan Karjalaan tekemä tallennusmatka sekä Kallbergin Väisäsen jalanjäljissä tekemät omat tutkimusmatkat.

Kallberg on työskennellyt vuodesta 1998 lähtien Juminkeon ja Kuhmon musiikkkiopiston kansanmusiikkihankkeissa. Runolaulu-Akatemiassa hän työstää aineskokoelmaa A. O. Väisäsen Vienan Karjalan matkasta vuonna 1915.

CV: Maari Kallberg

Janne Seppänen

Janne Seppänen on työskennellyt Juminkeon ja aikaisemmin Kuhmon musiikkiopiston kansanmusiikkihankkeissa vuodesta 2002. Hänen erityisalueitaan ovat Kainuulainen perinnemusiikki ja tietokoneavusteinen musiikkianalyysi. Seppänen tekee jatko-opintoja Jyväskylän musiikinlaitoksella melodiseen samankaltaisuuteen perustuvista musiikkitiedon hakumenetelmistä kansanmusiikkiaineistoilla.

CV: Janne Seppänen